Digital Bildbehandling

Idag startar kursen Digital Bildbehandling. Äntligen får jag lära mig photoshop från grunden och förhoppningsvis massor av andra saker. Trots att jag sitter framför Photoshop dagligen, har jag mycket kvar att lära. Jag har gått någon enstaka kurs, men är i stort sätt självlärd och behöver utvecklas för att ta ett steg till i mitt fotograferande. Kursen leds av Mattias på Moderskeppet. Så, nu äntligen skall jag registrera mig och sätta igång med kursen.

Tisdagstema - Vardagsliv


En stor del av min vardag spenderar jag med den här underbare killen. Fler bidrag hittar du här.

Syskon i marsAnledningen till min bloggfrånvaro under hösten/vintern 2008 är en växande mage. Nu är det tio veckor kvar till beräknad nedkomst. Elias har bestämt att bebisen skall heta Max och att han skall bo i en röd liten stuga i skogen. Vi är inte överens varken om namnet eller den röda stugan. 

Detta har jag använt mig av för att ta siluettbilder: 
Stativ
Ett fönster
Dagsljus
Ett vitt lakan
Photoshop
Tålamod!

Anders gästbloggar: God fortsättning!

Onsdagen den 24 december klockan fem stod en abnormt förväntansfull Elias på balkongen och spanade ut mot gatan nedanför. Iklädd ryssmössa och vinterkängor pressade han ansiktet mot balkongallret, samtidigt som de små händerna kramade om gallret så hårt att de vitnade. Han väntade på tomten. Dagen till ära var två medlemmar ur familjen Claus inhyrda: tomtemor och tomtefar. På grund av halka och lyktproblem, orsakad av vinden, dröjde dock ankomsten något. Tre pensionärer som stod nedanför på gatan, ivrigt samtalande, rycktes bryskt ur sitt julmysiga samkväm när ett Lars Norénskt ångestskri hördes från fjärde våningen: "TOMTEEN VAAR E DUU?".

Sen dök den välkända ljuskäglan upp längs vägen. Upphetsningen på våning 4 blev - otroligt nog - än mer upphetsad. "HEJ TOMTEN! HÄR E JAG...JAG HETER ELIAS ... HÄÄR BOOR JAG... KOOM UPP HÄÄR!".

Tomten är onekligen the shit när man är tre.

Min söta lilla tiger


Elias kusin Melvin


Fotokurs med Robert Hammar

Jag har gått två fotokurser med fotografen Robert Hammar som lärare. Den första kursen heter "Ta kontroll över din kamera". Där lär man sig grunderna, vilket är nödvändigt för att utvecklas i sitt fotograferande. Andra kursen går under namnet "Ta kontroll över ditt porträttfoto", vilket var extra inspirerande eftersom jag främst brinner för porträttfotografering. Hursomhelst. Båda kurserna lärde mig massor, och uppgifterna man fick var väldigt roliga och stimulerande. Därför är det otroligt smickrande att Robert har valt att ha mig som exempel för att marknadsföra sin kurs i porträttfotografering. Dessutom är det kul att min vackra kompis Linda får vara med på bild på hans hemsida :o) Kolla in hemsidan här.


Malcolm Middleton - Cold Winter


Elias


Tisdagstema - Vinter

Vintern utanför mitt fönster tidig morgon. Mörkt,  minus 15 grader och frost.  Kolla in fler bidrag här.


Färgglatt barnkalas

Idag var Elias på kalas hos kompisarna Java & Damien. Ansiktsmålning var ett uppskattat inslag. Lycklig kille som fick vara tiger för en dag :o) 

Här är några bilder från kalaset.
RSS 2.0