Fredags-Montage


Elefanterna i Borås...


Underbar sommardag!


Ny kamera!

Idag  har jag beställt Nikon D300 plus Nikon objektivA f 24-85/2,8-4D IF. Äntligen :o) Är det någon som har D300?
Elias


Tisdagstema-RandigVeckans tisdagstema "randig",  passar bra nu när jag har varit på zoo. Det fanns en del randigt på Borås, men det coolaste djuret var Tigern. Fler bidrag hittar du här.

Fler bilder från Borås djurpark


The Raconteurs

  

Lyssna på "Pull This Blanket Of"  från albumet "Consolers of the Lonely". Bandet består av gitarristen/sångaren Jack White (känd från The White Stripes), gitarristen/sångaren Brendan Benson, basisten Jack Lawrence (känd från The Greenhornes och Blanche) och trummisen Patrick Keeler (känd från The Greenhornes). Underbar musik!

Borås djurparkAnders gästbloggar: Varför inte en morgonöl ...

Fredag morgon och strålande solsken. Klockan är sju.  In i sovrummet tassar Elias med ett leende som endast begränsas av ansiktsbredden. "Vill du ha en ööl...paaappa?". "Ehh..kanske senare", skrattar jag. "ÖÖL...PAPPA!", fortsätter han. Leendet är som bortblåst. "Men, man dricker inte öl på morgonen", försöker jag. "ÖÖÖL!". "Okej, okej, jag lovar att dricka öl, SEN, när du kommer hem från dagis". Elias nickar förnöjt. "Pappa dricka ööl ... sen", säger han och troppar iväg ut ur rummet.

Ikväll blir det fest ... tydligen. 

[MP3] Drive-By Truckers - Daddy Needs A Drink 


Godmorgon!Ida


Tisdagstema-ÖmtVeckans bidrag denna vecka är en bild på Elias & Anders.
Fler bidrag hittar du här.

Anders gästbloggar (igen..): Om ekorrars faiblesse för leverpastej

Visste du att ekorrar äter leverpastej? Inte jag heller. Men det fick jag veta igår när jag bytte blöja på Elias.

I vanlig ordning stod han inne på sitt rum med sitt tolv bitars Kalle Ankapussel. Ett pussel han lärt sig utantill, och som han smackar ihop på samma slöa och lära-sig-utantill-coola sätt man varje jul ser Karl-Bertil Jonsson hantera postsorteringen på. Han är så djupt inne i pusslandet att han inte märker av den odör som långsamt fyller det femton kvadratmeter stora rummet. Efter ett tag gör jag det. En arm av fekalier letar sig ut till vardagsrummet, och till min näsa, där jag intet ont anande sitter och läser om den bisarrfula Pinocchiostaty de förfulat Borås med.

Jag går in till Elias.

"Har du bajsat", frågar jag. "Naaee..inte bajsat", säger han. (Varför barn, trots översvallande bevis, ljuger om sin avförings vara eller inte vara, är för mig ett av livets stora mysterier. Förmodligen handlar det om att de inte har tid att bekymra sig över sådana petitesser. På sätt och vis är "naee..inte bajsat" blöjbarnets motsvarighet till när Jesse Ventura säger "I ain't got time to bleed" i filmen Rovdjuret) Efter ett tag ger han med sig, följer med till toaletten, och låter mig göra det som måste göras. Medan han ligger där i en stinkande spreadeagle säger han: "pappa äta bajs!". Varför han väljer att bita den hand som torkar honom är oklart, men det leder till en intressant diskussion om vad som kan tänkas få honom att tro att jag skulle tycka det är gott. Han kiknar av skratt. "Naee, pappa inte äta bajs...det smaakar inte gott...tordyvlar äter bajs". Det sista är, faktiskt, sant. Kunskapen har han inhämtat från en Vad Äter Djuren?-bok som han läser hos mormor. "Ekorrar äter inte bajs", fortsätter den lille professorn sitt anförande, "ekorrar äter leverpastej."

Fler bilder på Anna-Karin
Anna-KarinHär är första bilden på Anna-Karin. Tanken är att det skall vara seglarkänsla i bilderna.

Elias har varit magsjuk inatt så jag är hemma med honom idag. Skall passa på att lägga upp lite fler bilder senare i dag när han ligger och sover. 

Marstrand...

Idag har jag och Anna-Karin varit på Marstrand och fotat. Ska redigera en stund innan läggdags. Lägger upp bilder på Anna-Karin imorgon. Ha en bra kväll!

.

Emelie

Elias tre söta kusiner har varit här idag. Jag och Emelie smög iväg en stund för att fota. Efter två minuter tappade hon sugen :o) Men,  jag fick i alla fall några bilder. Här är två av dem.  (Större format här)Elias-svårfotad

Elias är för tillfället svårfotad. Han ställer inte upp på bild. Varken chizz eller svampbob får honom att vilja posera. Han ser kameran som en konkurrent, "något" som tar  hans mamma ifrån honom. Och jag förstår Elias. Men jag vill ju så gärna ta den där perfekta bilden.

Igår, när vi tog en spatsertur i skogen, fick jag några sekunder av hans tid. Och på den här bilden ser han ut att tycka om kameran, trots allt.

Trevlig helg!


Nina


Nina

Bilderna på Nina börjar att bli klara. I helgen har jag ett fotoprojekt som skall genomföras, och då kommer min ps fyllas med massor av nya bilder :o) Nu är det dags att avsluta och försöka att sova.

Godnatt alla nattugglor!
Anders gästbloggar: Månspotting, flygplansspotting och tvååriga pedagoger

Jag och Elias är ute och går. Det är vackert väder. Den blå himlen bryts endast av en vit jetstråle från ett flygplan. Den senaste tidens gynnsamma väderlek har gett min son en ny hobby: flygplansspotting. "Där", ropar han glatt när han får syn på planet, "titta flygplanet pappa!". Han stannar upp och tittar uppfordrande på mig; nu kräver han att jag bekräftar hans spotting."Ja, där är ett flygplan", svarar jag lojt. Han tittar misstroget på mig och upprepar orden "ett flygplan pappa". Han tittar åter på mig, nu med en granskande blick. "Mmm, ett flygplan", svarar jag för andra gången, denna gång med - om möjligt - ännu mindre engagemang. 

Elias märker naturligtvis att mitt intresse för planet inte riktigt synkar med hans. Därför lutar han sig irriterat framåt, samtidigt som han gör sin arga-pappa-imitation (vilket innebär nerdragna ögonbryn och en hårt spänd mun) och skriker "FLYGPLAN!!". Jag inser att vi inte kommer gå en meter till förrän jag visat flygplanet vederbörlig uppskattning. "JA, OOOJ, VILKET FINT FLYGPLAAAN", säger jag, överdrivet artikulerat och upphetsat. Elias ser nöjd ut. "Va fräckt", konstaterar han.


Vi fortsätter att gå. Efter några meter får Elias syn på månen, vilket leder oss in på hans andra hobby: månspotting. Han stannar återigen och viftar ivrigt med händerna mot himlen. "TITTA PAPPA, MÅNEN". "Ja där är den", svarar jag. "Månen, pappa", upprepar han. "Ja, där är den", svarar jag. Och så där håller vi på. Han säger: "månen", och jag svarar: "ja, där är den". Vi upprepar proceduren sisådär tio gånger. Till slut vänder han sig mot mig med ett milt leende och en inövat pedagogisk min. Sedan talar han till mig med ett tonläge som man normalt bara hör på förskolor:

"Pappa ... kan du säga måne?"


En infiltratör...


Dagens bild på Elias


Glass i sommarvärmen


Nina
Tisdagstema-BaksidaNej, det är inte min baksida :0)  Fler bidrag hittar du här.

Linda


Lova


Kärlek

Underbara kvällar

Igår satt vi ute till klockan två på natten. Underbart!

Elias med modern håruppsättning

image1135

(Juli 2007)

Ytterligare ett blandband jag FÅR festa till...

(se Anders blogg)

01. Jim James & Calexico - Goin' To Acapulco

02. Flaming Lips - Fight Test

03. Fleet Foxes - Mykonos [mp3]

04. Joel Alme - I Never Said I Was Brave

05. Freddie Wadling - Over the Rainbow

06. Okkervil River - Black Sheep Boy

07. Band of Horses - Ode to LRC

08. Neutral Milk Hotel - King of Carrot Flowers, pt 1 [youtube]

09. Marit Bergman - No Party

10. Antony & the Johnsons - Crazy in Love

11. Eldkvarn - Fulla För Kärlekens Skull

12. Spoon - Rhthm & Soul

13. Beirut - Elephant Gun

14. Miss Li - I'm so Poor Won't You Lend Me Some Money

15. The Last Shadow Puppets - My Mistakes Were Made For You [mp3]

16. Sublime - Santeria

17. Big Star - Thirteen

18. Band of Horses - Funeral

19. The Smiths - Girlfriend in a Coma

20. Johnossi - Family Values [mp3]

21. Duffy - Hanging On To Long [mp3]


Nina

image1131

En bild på Nina som legat gömd bland mina mappar.

Elias

image1126

RSS 2.0