Elias på cykelturBilder från fredagens förfest...

...hos Maria & Martin. Mycket trevligt! Ikväll skall vi till en av skivgrisarna och festa. Elias skall med, vilket bara är kul eftersom han är en festprisse. Saknade honom otroligt mycket imorse.
Laddar för fest...

..och här hemma spelas musiken för fullt. Jag lyssnar på Okkervil River, Anders lyssnar på lite mer lugn musik av Sigur ros och Elias skriker "Miss liv, Miss Liiiv! Vill lyssna på Miss Liiiv!!!"Just nu: Our Life Is Not A Movie Or Maybe

Skuggan


Svartvit eller färg?Min söta mamma...

...var snäll och ställde upp framför kameran idag, då jag ville testa mitt nya objektiv utomhus. Och jag är otroligt förtjust i objektivet. Det är ljustarkt och bilderna får ett underbart skärpedjup. Ett prisvärt objektiv, utan tvekan.


Kärlek...


Miss Li & Håkan på skansen...


Ikväll gästade Håkan Hellström "Allsång på Skansen". Elias fick vara uppe extra länge för att titta på den charmige göteborgskillen. Men det var det inte Håkan som gjorde succe, utan Miss Li. Innan läggdags fick Elias låna Anders iPod och lyssna på hennes låt "Oh Boy".

Elias & Anders


Midsommar-killenNär Elias insåg att det fanns en liten kulle i trädgården, skulle han naturligvis ut och "klättra i berg" (ett antal gånger under kvällen).

Här har Elias bestigit toppen av det gräsprydda berget.
"Titta på mig Maaaamaaa!"

Midsommar...

Midsommarafton firade vi hos vänner i Malevik. Dans kring midsommarstången, god mat, massor av barn och lagom med rosévin. Vi var fem par och alla hade barn, i åldrarna 5 dagar till fem år, vilket ledde till en lätt kaotisk middag :o) Men vi hade väldigt trevligt!

Värdinnan ...


Glad midsommarkille...

Midsommar!


"Lite läskigt..."


Första bilden...

...med mitt nya objektiv.  AF NIKKOR 50mm f/1.4. 


Tisdagstema-ögonFler bidrag hittar du här.

Webbproblem...
Du kan se de nya bilderna på min hemsida. (porträtt 2008)

Jag har en ny version av jalbum som inte fungerar så bra. Vissa bilder går inte att publicera. Är det någon som har den nya versionen? Har ni stött på samma problem? (Och kanske löst det)

Java...igen :o)


Java


JavaEn första bild på Java, som snällt ställde upp som modell i Lördags. Lägger upp fler bilder på Java imorgon.

First pic

Här är första bilden med min nya kamera. 
Jag är inte riktigt kompis med alla inställningar än, men jag älskar den ändå ;o)


Kamerakit & Cat Stevens

Jag går fortfarande i väntans tider. Mitt kamerakit har gått över tiden förbannat länge nu. Objektivet kunde tydligen dröja några veckor, så jag bad dem skicka enbart kamerahuset. Har kollat orderhistoriken, och äntligen står det att den fraktas. Då borde kamerahuset komma imorgon.

Strålande!

Under tiden får ni lyssna på en av mina favoritlåtar:  "Father And Son" med cat Stevens


Tisdagstema-RetroFler bidrag hittar du här.

Ha en skön dag i solen!


LindaHittade den här bilden  i en av mina mappar från januari. Trixade en stund i photoshop, och så här blev resultatet. Ha en bra kväll!

Längtar efter min nya kamera!Eftersom jag för tillfället inte har någon systemkamera, lägger jag upp en gammal bild. Bilden tog jag förra sommaren i Lysekil. Sommaren då det blåste och regnade. Stackars Linda fick stå på bryggan i en tunn sommarklänning och frysa.

Anders gästbloggar: Veckans DJ - Elias

Jag sitter framför datorn och letar youtubeklipp att lägga upp på bloggen. In i rummet kommer Elias. I vanlig ordning börjar han klänga på mitt ben.

- Velen pappa...jag vill se veelen!

Undrar du vilken musik som är hetast bland våra allra yngsta samhällsmedlemmar? I så fall, look no further, jag låter helt enkelt Elias besvara frågan. Svaret är nämligen Velen. Eller Juvelen som vi vuxna kallar honom. Juvelen och videon "Don't Mess" är grejen just nu bland kids födda runt 2005. Hippare än så blir det inte. Falsettsång och disco is the shit; det är det som kommer få de de blöjbeprydda rumporna att skaka i sommar.

Eftersom Elias är en taktil kille, sitter de flesta dansrutinerna redan som gjutna. Han har koll på dansarnas Saturday Night Fever-inspirerade handfladder. Juvelens huvudskak är rena barnleken. Dessutom körar han till Juvelens Princeliknande falsett: "Whoooo". Och även om Elias falsett låter mer "Muuuuu" än "whoooo", skall han hedras för att han testar sina röstmässiga gränser. För övrigt är kanske "Muuu-falsetten" bara en konsekvens av alla "Hur låter djuren"-böcker han plöjt igenom. I så fall går det över med tiden. 

Textmässigt är han inte riktigt hemma än (främst på grund av bristfällig engelska), men när Juvelen sjunger refrängen "Don't mess around with my love", sparar Elias sannerligen inte på krutet: (don't mess around with) "MAJ LAAA" (don't mess around with) ..."MAJ LAAAA!".

Titta på videon!

Angus & Julia StoneÄnnu ett syskonpar som spelar fantastisk musik!
"Bella"

Lite av helgens aktiviteter :o)

Jag måste säga att jag saknar min kamera  :o( Men nästa vecka kommer den nya, och tills dess får jag nöja mig med min lilla Coolpix. Ha en skön söndag!

RSS 2.0