Anders gästbloggar: Pusherman

I en av sina böcker besvarar Stephen King frågan om varför han skriver så ruskiga historier med att han inte har något val. Han menar att vi alla har olika filter, i vilka olika saker fångas upp. Vad som fastnar i just ditt filter är inte mycket att göra åt, men det som fastnar är det du måste uttrycka. Bra formulerat tycker jag. Så är det naturligtvis. Och svårare än så skall man inte göra det för sig, oavsett vilken form av skapande man ägnar sig åt. 

Min son Elias har också ett filter. Besserwisserfiltret. Milda till mindre milda tillrättavisningar av pappa är den nya agendan. Tiden av ödmjuk förundran är numera ett vackert minne. "Du glömde banka" säger han. Elias har registrerat allt jag någonsin sagt och gjort, och han har lärt sig snabbt. Han vet hur saker skall vara och göras. Och jag får höra det. Det är därför jag får kommentarer som "du glömde banka".  Det han menar är att jag måste banka ägget i diskbänken innan jag skalar det. Underförstått: Det fattar du väl, Pucko!

För att topprida mig ytterligare ägnar han sig dessutom åt skönsmässiga lögner. "Där hoppar en gråsparv", sa jag häromdagen. "Nej pappaa, det är ingen gråspavv, det e en gråsugga, vettu!".

Vad svarar man på sånt?

Kids - MGMT (Lyssna här!)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja, jag älskar också det korta skärpedjupet :D Så kul att leka med :D Jag vill inte lägga ifrån mig kameran :P

2008-07-09 @ 17:21:25
Postat av: Lena

Ja vad svarar man på sånt?

Det är väl bara att hålla med..

Fast det brukar inte heller alltid vara så uppskattat. Som du har skrivit om tidigare så ska man ju helst upprepa tydligt och klart det dom säger!

Ha ha ha

2008-07-10 @ 19:40:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0